Ulusumuzun bu güne ulaşmasında önemli katkıları olan Türk kadınları; tarihimiz boyunca gerek devlet yönetiminde, gerekse sosyal hayatta önemli konumlara sahip olmuşlardır. Ayrıca Türk geleneklerinde, aile en önemli sosyal birlik olduğundan, ailenin temelini teşkil eden kadın, kültürümüzü yansıtan destanlarımız da ve felsefemizde de anlamlı bir mertebeye oturtulmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde TBMM tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde çıkarılan yasa ile geleneklerimize yakışan yapılarak, Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmıştır.
Çıkarılan bu yasa ile sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette eşit haklara sahip olan kadınlarımız, dünyada pek çok ülkeden önce bu hakları elde etmiş, dünya geleceğinin aydınlık yüzü olmuştur.
Kadın yaşamı, geleceği ve sorunlarına yönelik bölgesel ve evrensel çözümler üretmek amacıyla Üniversitemizde, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) kurulmuş, ülkemizde ilk kez “Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Çalıştayı” düzenlemiştir. Yine ülkemizde ilk kez Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) kapsamında “Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programları” gerçekleştirilmiştir.
Düzce Üniversitesi olarak, “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması”nın 84. yıl dönümü kutlarız.
TÜM KATEGORİLER