Düzce Teknopark A.Ş, Düzce Üniversitesi, DÜSİMER, Düzce TTO, Düzce TSO ve diğer paydaşları ile birlikte; ''TÜBİTAK 1512 BİGG DÜNYA'' programı ile yalnızca Düzce ilinde değil bölgede inovasyon ve girişimcilik potansiyelini geliştirme yönünde çalışmalar gerçekleştirdi.
Ticari potansiyeli yüksek girişimlerin destekleneceği sürdürülebilir bir alt yapı oluşturulmaya başlandı. Ayrıca Düzce Teknopark bünyesinde yer alan Kapsül Kuluçka Merkezi programına paralel olarak entegrasyon yönünde çalışmalar yapıldı.
2018/2. Dönem kapsamında Düzce bölgesi ve 9 ilde (Sakarya, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Çorum) 36 adet tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi ve www.biggdunya.com adresi üzerinden girişimci başvuruları alındı.
BİGG DÜNYA programı ile 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının 1. aşama faaliyetlerini yürütmek üzere uygulayıcı kuruluşlar arasında yer alma başarısı gösteren Düzce Teknopark A.Ş. bünyesindeki üç akademik girişimci, 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazandı. Düzce Teknopark’ta düzenlenen protokol imza töreni programına; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, Öğr. Gör Betül İşbilir Kula, destek kazanan girişimciler ve Düzce Teknopark uzmanları katıldı.
1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programının 1. aşama faaliyetlerini 01.07.2018 ve 30.06.2020 tarihleri arasında yürütmek üzere uygulayıcı kuruluşlar arasında yer alan Düzce Teknopark’a 95 girişimci başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 17 girişimci 1. Aşama faaliyetlerine kabul edildi ve 9 girişimci ise TÜBİTAK’a yönlendirilerek 2. Aşamaya geçmeye hak kazandı. 2. Aşamada ise TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Düzce Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Mert Kılınçel “İleri İmalat ve Sanayi 4.0”, yine Düzce Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli “Sağlık ve İyi Yaşam” ve Kastamonu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Soner Bilen ise “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme” tematik alanlarında toplam 600 bin TL hibe ile 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazandı. Protokolleri; Düzce Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile destek almaya hak kazanan Doç. Dr. Soner Bilen, Öğr. Gör. Dr. Mert Kılınçel ve Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli imzaladı. Protokol ile üç girişimci de Düzce Teknopark’ta faaliyet gösterme ve şirket kurma alanında önemli bir adım atmış oldu.
İstatistiksel değerlendirmeler sonucu; 2018/2.Dönem Türkiye başarı oranının %26 olduğu TÜBİTAK 1512 BİGG DÜNYA programında, uygulayıcı kuruluş olan Düzce Teknopark %33 başarı oranı ile Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı.
TÜM KATEGORİLER