Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla Düzce’deki tüm paydaşların da destekleriyle katılınan 12. Antalya Yörex Yöresel Ürünler Fuarında Düzce standını yaklaşık 355 bin kişi ziyaret etti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış merasiminin ardından stantlar ziyarete açıldı.
Üst düzey protokolün tamamı Düzce Standını muhtelif zamanlarda ziyaret ederken, fuarın en dikkat çeken standı Düzce Standı oldu.
Coğrafi işaretli ürünleri olan Düzce Kuzu Kestanesi, Kaplandede Kestanesi, Kestane Balı, Sarı Fındık, Kouralp Pirinci, Konuralp Pilavı, Melengücceği Tatlısı, Düzce Köftesi, Düzce Şırası, Düzce Kestane Kabağı, Fındıklı Tahin Helvası, Şeker Kamışı Pekmezi, Düzce Acıkası’nın yanı sıra Çilimli Bölgesi’nde yetişen ve yoğun ilgi gören Siyah Pirinç ile fuarın en gözde standı olmayı başardı.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası da fuara kabalık bir heyetle katılım sağladı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Başkan Yardımcıları İbrahim Canpolat ve Cemal Aksan, Meclis Başkanı Tanju Acar, Meclis Başkan Yardımcıları Metin Topal, Murat Taştepe ve Murat Sert, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Emin Şen, Rıza Yıldız, Meclis Üyeleri Halil Uzun, Metin Şişman, Görkem Özdemir, Hasan Arslan, Nazmi Uçar, Ümit Yıldırım, İshak Şengüloğlu, Rasim Mercan, Ramazan Yıldırım, Nurettin Hızel, Hasan Mutlu ve Cengizhan Veziroğlu fuar boyunca Düzce Standında hazır bulundular.
Fuarın ilk iki gününde Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, ilçe ve belde belediye başkanları Düzce Standında hazır bulunarak ziyaretçilere Düzce ile ilgili bilgiler aktardılar.
Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 100 metrekarelik standın Düzce’ye, Düzce’nin zengin çeşitliliğine yetmediğini, önümüzdeki fuarlarda çok daha büyük alanlarda Düzce’yi temsil edeceklerini söyledi. Bıyık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasında değindiği AB Coğrafi İşaretli Ürünler konusunun öncelikli konularından biri olacağını belirterek, Düzce’nin zengin doğal ürünlerine en kısa zamanda AB Coğrafi İşaret belgesi kazandırmak için çalışmalara başlanacağını söyledi. Erdoğan Bıyık, fuarın açılışı itibariyle kendileriyle birlikte Düzce Standında katılımcıları ağırlayan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve diğer kamu kurum temsilcilerine teşekkür etti. Fuar planlaması itibariyle yoğun mesai harcayan Düzce TSO Turizm Ar-Ge Ofisi ve oda çalışanlarına ayrıca teşekkür eden Erdoğan Bıyık, Düzce’yi ve Düzce’nin yöresel ürünlerini hakkıyla tanıtmanın mutluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.
Düzceli Şef Ethem Sassin’in mutfak şovları ile hareketlenen Düzce Standının ilk gün yıldızı Bal Kabağı yatağında yapılan Siyah Pirinç Pilavı oldu. İlk olarak Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın beğenisine sunulan pilav, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Fuarın diğer günlerinden kestane, Konuralp pilavı, Düzce Köftesi ürünlerini muhteşem şovlarla katılımcıların beğenisine sunan Düzce ekibi, katılımcılardan tam not aldı.
12. Yörex Yöresel Ürünler Fuarına Düzce TSO Koordinatörlüğünde 16 firma katılım sağladı. Düzce’den Antalya’ya firmaların kendi ürünleri ile birlikte katılımcılara ikram edilmek üzere götürülen ürünler büyük beğeni ile tüketildi.
Fuarda; 100 kg Siyah Pirinç Pilavı yapılarak 2 bin kişiye ikram edildi. Ayrıca fuarın 3. Gününde yapılan 40 kg Konuralp Pirinci pilavı da 1500 kişiye ikram edildi. Her iki pilavı tadan katılımcılar lezzetlerine hayran kaldı.
Fuarda yerel ve ulusal kanalların yanı sıra birçok gastronomi gurmesi Düzce standını ziyaret ederek tanıtım gerçekleştirdiler.
3 binden fazla broşür, 350 hediye paketi, 2 bin tanıtım materyali katılımcılar tarafından ilgiyle tüketildi.
Fuar Boyunca Düzce Standını ziyaret eden misafirlere; 2 Bin Adet Tombul Tulumba, 600 Adet Melengüccegi Tatlısı, 50 Kilo Düzce Köftesi, 50 Kilo Düzce Şırası, 100 Kilo Siyah Pirinç, 40 Kilo Konuralp Pirinci, 1000 Adet Uzay Gazoz, 10 Kilo Düzce Acıkası, 5 Kilo Fındık Ezmesi, 40 Kilo Düzce Sarı Fındığı, 40 Kilo Düzce Kestane Çeşitleri, 10 Kilo Kabak Pestili, 10 Kilo Çilek Ve Ahududu Reçeli, 5 Kilo Ciez Ekmeği ikram edildi.
Fuara Düzce TSO koordinatörlüğünde katılan firmalar fuar boyunca 60’tan fazla iş bağlantısı gerçekleştirdi. Firmalara bayilik ve frachaise başvuruları en üst düzeye ulaştı.
Fuar sonunda Düzce’den fuara katılan firmalar Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederken, ilk kez bu şekilde organize katılım sağlandığını ve Düzce Standının ilk kez bu kadar ilgi çektiğini ifade ettiler.
Sıcak satışlardan ve kendilerine olan ilgiden çok memnun olduklarını belirten firma temsilcileri, önümüzdeki sezonda yapılacak olan fuar organizasyonlarına Düzce TSO önderliğinde daha da iyi hazırlanacaklarını da sözlerine eklediler.
TÜM KATEGORİLER